Audionabewerking en sounddesign

Mixing in the box – Avid S3

Sinds het voorjaar van 2015 werk ik in de studio met de Avid S3 control surface. Deze mixer werkt op basis van het snelle EUCON protocol en is de perfecte aanvulling op het stabiele Pro Tools systeem. Met een professionele bouw, 16 faders, 32 Rotary knobs en vele zelf toewijsbare knoppen.

In-The-Box

Met de hedendaagse computers is er erg veel mogelijk en het is nu echt niet meer nodig om een 96 kanalen analoge/digitale mengtafel in de studio te hebben staan om een goede mix te maken. Bijna alle processing kan ‘in-the-box’ gedaan worden en dit biedt heel veel voordelen. Kleine aanpassingen aan een mix zijn makkelijk te maken en de exacte instellingen van een project uit het verleden kunnen weer makkelijk opgeroepen worden.

Sommige facetten van het mixen zijn lastig in software te gebruiken. Het gebruiken van faders blijft voor mij een groot voordeel, omdat er veel meer gevoel in gelegd kan worden dan in een fade die gemaakt is met de muis. Bovendien kun je met een control surface meerdere faders tegelijk bedienen en op deze manier veel sneller werken!

Buiten de faders heeft de S3 ook verschillende zelf toewijsbare knoppen. Hiermee kunnen macro’s worden geactiveerd. Door een aantal veel gebruikte functies toe te wijzen aan 1 knop, heeft dit enorm veel invloed op de snelheid van werken.
Met de toevoeging van een Ipad app is het tevens ook mogelijk om via de Ipad extra functionaliteit te geven aan de S3. De controller komt hierbij nog dichter bij de grotere broer de Avid S6.

 

Avid S3

Avid S3 control surface

Met de Avid S3 control surface hebben we de ideale tool in handen om op een snelle manier een goede mix te maken, met échte faders. Bovendien is de Avid S3 makkelijk draagbaar, dus ook makkelijk mee te nemen op locatie wanneer dit wenselijk is.

Voor meer informatie over de controller: Avid.com

 

Ronnie van Overveld
Soundgarden Audioproductions